Bosbaden in het mooie Winterswijk

Onze nieuwsgierigheid is nog steeds in ons aanwezig. Het wordt vanzelf wakker bij alles wat we meemaken met een wandeling in de natuur. Verbinden met de natuur is een verbinding met onszelf. Bosbaden komt uit Japan. Daar heet het Shinrin-Yoku. Met een open houding wandelen we door het bos. Doordat we vertragen wordt het langzaam stiller in ons lichaam en in ons hoofd. Het is verrassend hoeveel er te ontdekken valt op een korte afstand. Alles wat er tijdens het bosbaden gebeurt, is een uitvergroting van wat zich in je dagelijks leven afspeelt. Het bos is als een spiegel, ze zal je steeds meer inzicht geven. Als je de schoonheid van alles in de natuur gaat zien, herken je die ook in je eigen leven.

bosbaden2

Er loopt een kindje op het bospad. Het raapt een stok op en kijkt er met al zijn aandacht naar. Dan valt zijn oog op een steen. Vol enthousiasme hoor je hem zeggen “steen!” Hij houdt het in zijn handjes vast alsof  het een kostbare schat is. En zo loopt het kindje door het bos. Met aandacht en een open houding. Of hij alles voor het eerst ziet. Verwondering over wat er allemaal in het bos leeft.

We wandelen in een van de mooie bossen van Winterswijk. Dit kan alleen of met z’n tweeën of in een kleine groep (5). Daar nemen we ongeveer twee en een half uur de tijd voor. De afstand is ongeveer 3 tot 5 kilometer. Draag makkelijke schoenen liefst met zachte zool. Zo kun je makkelijker contact maken met de aarde. Kies voor kleding die vies mag worden en die past bij de weersomstandigheden. We lopen langzaam, dus liever iets warmer aankleden. De telefoon gaat op vliegtuigstand. Een flesje water of appeltje voor de dorst. Neem na afloop de stilte met je mee.

Tarieven

Een bosbad individueel van ongeveer 2,5 uur kost €45,-.

Als we met een groep (maximaal 5 mensen) gaan bosbaden kost het €25,- p.p. .

Een bosbad is inclusief een kopje kruiden thee.

Scroll to top